2015. július 28., kedd

A pánik fogságában - Interjú Wekker Anitával, A 6.25-ös járat írónőjével


Wekker Anitának a napokban jelent meg első könyve, amelynek ajánlója  nagyon izgalmasra sikeredett, és azonnal felkeltette az Elsőkönyves blog érdeklődését. Ennek apropóján ültünk le az ifjú írónővel beszélgetni. 

Mesélsz nekem a könyv elkészültét megelőző időszak eseményeiről? Mi minden vezetett oda, hogy ez a könyv megszülessen?

Régóta foglalkozom az írással. Mindig szerettem volna regényeket, novellákat írni,. Kellett egy erős elhatározás, hogy komolyan hozzáfogjak, ne csak halogassam a dolgot. Eldöntöttem, hogy nincsen kifogás, most erre koncentrálok és megírom.




A környezeted hogy fogadta a könyvedet?

Mindenki örült neki. 

Kiadós közléssel meg sem próbálkoztál? Gondolok itt pl. olyan lehetőségekre, mint a Könyvmolyképző Kiadó Aranymosás Irodalmi Magazin pályázata?

Egyáltalán nem.

Kinek ajánlod a regényt?

Leginkább azoknak ajánlanám, akik szeretik a rejtélyes és elgondolkodtató történeteket, némi borzongással megspékelve.

Kaphatnánk a könyvhöz egy csipetnyi gondolatébresztő ajánlást?

A történetről pár szóban annyit mondanék, hogy ha éreztük már, hogy nehezen tudjuk megkülönböztetni az álmot a valóságtól, akkor képzeljük el, milyen lenne, ha ezt a kettőt csak egy hajszál választaná el. Főhősünkkel is ez történik, aki társaival fogságba esik egy vidéki járaton. Órák telnek el bizonytalanságban, míg lassan kitör a pánik, és a valódi indulatok, érzelmek a felszínre kerülnek. Ám a kérdéseinkre a válaszokat csak évekkel később kapjuk meg.

Most, hogy ez a regény, az első saját "gyermeked" elkészült, van már valami következő cél a fejedben?

Természetesen már készül a következő könyv, ami igazi krimi lesz. Görögországban, Zakynthos szigetén játszódik napjainkban. A történet elején egy fiatal, magyar lányt holtan találnak a helyi rendőrök a híres Navagio-öbölben, a hajóroncs mellett. Hamar kiderül, hogy gyilkosságról van szó, a gyanú pedig a férjre terelődik. Azonban a tapasztalt nyomozót megérzései nem hagyják nyugodni, így még saját életét is veszélybe sodorja, hogy kiderítse az igazságot. Ennek a  2.könyvemnek a  megjelenése télre várható.


Akinek felkeltette érdeklődését a könyv, az megrendelheti itt: http://anitawekker.eu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése